dimecres, 13 de febrer del 2008

Català a Madrid (o com Pompeu Fabra arriba al km 0 abans que l'AVE)

Com un equilibrista de circ, a 100 metres d'altura, amb un elefant carregat a l'esquena i parlant pel mòbil sobre un fil de pescar de segona mà d'una barca del Serrallo d'ascendència africana, el "mas difícil todavía" en qüestions de política l'ha protagonitzat Espe Aguirre garantint que a la comunitat de Madrit, si hi ha suficient demanda, s'obrirà una escola on s'ensenyi en la llengua no cristiana que es parla a uns 500 km, a 3 hores d'AVe o el que és el mateix, a 200 euros d'anada i tornada.
La presidenta no ha especificat si aquesta demanda haurà de superar, per exemple, els 7 milions de persones, cosa que significaria que només protagonitzant un èxode massiu català comparable al dels països on els Estats Units hi posen els peus, es podria garantir la construcció, tampoc s'especifica si en barracons, barraques o entre barrots, de l'escola Josep Tarradellas, com un homenatge dels de la comunitat del calamar entre pa i pa a les moltes nits en que, sense ganes de cuinar, escalfen a la vora del foc els ja clàssics cercles de "2 pi erre" ingredients.
La COPE s'ha pronunciat a favor de la proposta i J. Losantos ja ha fet la pre-inscripció al curs, després de passar pel Decathlon a comprar una motxil·la, omplir-la amb bocates de "Trashorras" i seure a la porta a l'espera del primer dia de classe.
El PSOE haurà de moure fitxa i prometre alguna cosa més inversemblant. Encara queda un mes per les eleccions i el millor està per venir.
Hagan juego, señores o com diuen a Madrid: "Facin joc, nogensmenys!"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cabòries, ncara més catalans repartits per el món!!!
Jo quan estic de viatge i sento parlar una persona català canvio de idioma i em faig passar per un altre per no tindre que dir:
Ai d'on sou?
ho ho ho hi ha catalans a tot arreu!!!
Per despres acabar cantant el cant dels segadors a tot drap