dimecres, 4 de juny del 2008

La cuina catalana al s.XXI (o un pas més enllà de la pastilla avecrem)

Arribo al Bulli 25 anys després d’haver demanat taula per 2, quan la meva ex-mitja taronja i jo, enamorats, vam reservar un sopar romàntic per celebrar els nostres següents 25 anys.
Avui, un quart de segle després, assisteixo al sopar amb l’advocat que em gestiona el meu tercer divorci i que em planxa les camises, mentre la meva primera ex-mitja taronja, avui taronja i mitja, gaudeix de la meva pensió mensual en una platja del pacífic.
Paro atenció en trobar detalls que reforcin les tesis de Santi Santamaria sobre la cuina molecular o tecnoemocional de Ferran Adrià i dels seus deixebles, i observo:
En primer lloc se m’acosta un cambrer, vestit amb bata blanca i guants de làtex, que m’acompanya a la taula. Agafo la carta, que no és més que una successió de fórmules a partir d’una taula periòdica d'ingredients. El cambrer em demana si ja he formulat. Assenteixo amb el cap. Sulfat de virutes de fua, hidròxid de carpaccio de vedella i per beure, bromurs del Priorat. Em rectifiquen la vinagreta del segon plat per una a base de trinitrotoluè, molt més adequada, i que asseguren que al cuiner, al que anomenen Panoràmix, li surt de meravella.
El dubte en escollir el postre no me’l resol el cambrer, i em convida a consultar-ho amb el/la farmacèutic/a.
Finalment, 100ml de cafè en pipeta i 200 mg de pur habà.
A l'hora de pagar el cambrer em porta la fórmula, una successió de zeros tan llarga com una cadena d'hidrocarburs, i que neutralitzo amb la meva targeta de crèdit evaporant una part considerable del meu compte corrent.
Degut a l'excés de reactius durant el sopar, en un control d'alcoholèmia em volatilitzen el permís de conduir.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi és un tipus de cuina que no em crida massa l'atenció, tot i que tastar-la algun cop a la meva vida no m'importaria. Em fa mala consciència gastar tant per un sopar que segur em deixa amb la panxa més buida que plena i a més a més no sé que menjo. Potser m'equivoco. Parlo sense coneixement de causa :P

Anònim ha dit...

Com es nota que et guanyes bé la vida escrivint blogs. Sopars al bulli, tres ex-dones mantingudes, un picapleits en nòmina i un màster "bocines" de química aplicada (que sense ell no entres al bulli, és com la corbata dels casinos).

Vihca l'ehferificahió!!!

Santiago Marededeu

Ramon ha dit...

Per saber-ho abans de la jubilació s'hauria d'anar reservant taula ja.

I Vihca l'E-300!

Anònim ha dit...

Avui en dia a tothom li diuen cuiner. Esferificar i menjar son compatibles? Jo l'esferificació la faig al senyor roca després d'un bon àpet. I és que no hi ha res com una bona sopa de l'àvia o una amanida a l'estil ramon. Per l'únic que m'agradaria anar al gullit (com el jugador de futbol) es per ferme una foto amb el cap de lluç d'en adrià, que per cert, em recorda al pelut; perquè cada cop que parla li fotria una patada a la boca a veure si se li arregla.

Si voleu bona música 06-09-08 (Barcelona). Això és música! Res de Skitxos, toni fuentes, abriendo old del paso....

Mondinho! Segueix així! Pelut.. no t'enfadis i afaita't.

Tapeu-Vos!!!

Anònim ha dit...

Def de la pfuntafda fe pfeu a la fboca que em cofta molt pfarlar, però encara efcric millor que er fill d'en Jobs.

Vinga FDJ eftudia informatica que efcrivint i donant puntades de peu a la boca no et guanyaràs la fida (calo - RO).

PD: Per quan acabis la carrera t'aconsello un màster :"Com escriure en un blog. Comentaris ocurrents i altres tècniques"

Ramon ha dit...

Fill d'en Jobs s'emporta una amonestació blogaire per entrada perillosa i faltes reiterades sobre l'Aleix (comentaristes, aprecieu-vos entre vosaltres tal i com jo us aprecio a vos).

Agraïments tots/es els i les que hi poseu cullerada (fins i tot al Fill d'en Jobs) ;)

Siau.

Anònim ha dit...

Pel respecte a en ramon i tots aquells lectors (exepte pel mata de pèl) tanco des d'ara el meu petit enfrontament amb el pelut.

Així doncs, no vull que em fotin fora del millor blog que he llegit mai. Per cert, és el millor, però al mateix temps millorable. Tinc algunes propostes per tu mon. Ja en parlarem.

Tapeu-vos!

Anònim ha dit...

Trobo especialment inquietant que el pelut apareixi tan reiteradament en aquest blog.
De tan citar al pelut (potser em confonc per l'home camera kodak 650-Nas), un dia apareixerà per aqui i despres, tots a còrrer.
I ja sabeu que qui corre primer, corre dos vegades.