dijous, 29 de maig del 2008

Somiers o com adormir-se veient la tele

Dimarts s'estrenava a TV3 "Somiers", un programa dedicat als somnis (i amb bso del per fi reconegut J. miquel Oliver). Aquella nit jo vaig tenir aquest:

...Aparec únicament vestit amb un barnús amb els colors del Betis al capdavant d’una
mani anti-transvassament. La pancarta, escrita en àrab i amb cursiva times new roman, duu el lema pagui’n 3 i emporti-se’n 2. Els manifestants duen escafandres i sembla que s’entenen en francès. Caminem sense qualificar-ho de miracle per sobre les aigües del riu Ebre, que baixa d’un groc lilós. De tant en tant apareix un salmó fumat nedant a contracorrent, o una truita de patates congelada de l’Àrea de Guissona. Hi ha tants manifestants que a partir dels 500.000 els demés són clicks, per manca d'espai. Fins i tot n’hi ha que han d’esperar-se fins al següent somni. De sobte apareix un guàrdia urbà disfressat de guàrdia urbà que ve a fer el recompte. Duu una calculadora solar sense saber que aquest és un somni sense sol. Fa una ullada i apunta: 25 manifestants, entre ells 12 divorciats, 3 capellans i un nen amb 4 dioptries. Els representants sindicals i els polítics porten banyes al cap, tenen la cara vermella i fan pudor de sofre, per la qual cosa són condemnats a tancar la comitiva i recollir selectivament les deixalles dels que van davant. L’obligat megàfon de manifestació el monopolitza una rossa despampanant que respon al nom de Montserrat Caballé i que crida “a por ellos” a l’octava potència.
Arriba el seguici a Barcelona, on comprovem que s’està celebrant la primera guerra de l’aigua de boca. Cubells, bidons, mangueres...tot val. El nivell d’aigua frega les torres de la Sagrada Família, que finalment cedeix i se’n va a terra mentre apareix un rejovenit Gaudí amb els plànols d’un centre comercial. A la Plaça Sant Jaume comprovem que el palau de la Generalitat és ara un McDonalds. Demanem pel president de la Generalitat, que vesteix de Ronald. Ens rep en un jacuzzi improvisat a la fregidora de patates. Alguns no resisteixen el calor, es desmaien i Ferran Adrià, que pelava patates vestit de militar allà al costat, els esferifica convertint-los en un happy meal de 600€. El president nega que hi hagi cap transvassament preparat, però de fons se sent públic de sit-com morint-se de riure. Apareixen els crèdits i jo em desperto. Plou.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt bé.

Ara posaria un comentari o'corrent, però no tinc temps.

Ah! i les fotos que et fas mira que no t'agafin de sorpresa.

Publicitat: "doctor Braulio Vesme Alcampo, pienso a domicilio"

Anònim ha dit...

La veritat és que t'ha sortit un post tant fluix com la goma dels calçotets del pelut després d'un entreno.

Això si, tot i ser un comentari fluix, li fot mil voltes al contingut de qualsevol blog penjat en aquesta gran xarxa.

Segueix així mundinho!!!

Ramon ha dit...

Les fotos són tan espontànies com els aplaudiments enllaunats de les "sit-com". Pren-te temps!

El post fluix és degut a l'intent de fer-ne un altre dedicat a eurovisió que m'he hagut d'auto-censurar diverses vegades.

Salut!

Anònim ha dit...

Pobre Jobs, que li surti un fill així i a més hagi de sentir dir que és autònom.

Anònim ha dit...

Ais!!! Se'm va passar el programa de tv3 i el volia veure! Darrerament vaig una mica despistada... Què tal va estar? A veure si el veig la setmana que ve.
Per aquí no plou però han donat aigua per a tot el cap de setmana. És el quart cap de setmana que plou. Vaia més de maig. També fa una mica de fresca. I diuen que començarà l'estiu d'aquí a menys d'un mes. De debò? Amb aquest any i aquest mes estic començant a pensar que m'estan, ens estan, prenent el pèl. Necessito sol ja! jeje

Ramon ha dit...

Val la pena anar al 3alacarta per sentir el somni del Quim Monzó (i la música d'en Joan Miquel Oliver).

Salut!

Anònim ha dit...

Visca el Ramon i la seva intuició per anar facilitant-nos la comprensió, gota a gota, des de la música fins a la literatura, de l'immens univers que guarda dins seu i que ens deixa veure de tant en tant.

Ara que (i tornant al mon real), com no tornis a presentar-te a les patxangues del dijous m'esborro de fan del blog.

El mateix li dic a l'aleix. No n'hi ha prou amb fer un hat trick les tres pilotes que toques i després no venir al següent dia.

Que passeu una bona setmana!

Guillem.

Ramon ha dit...

Guillem, que l'escriure no ens faci perdre el futbol...com deia el savi d'hortalissa!

Anònim ha dit...

Que en diria Sigmun Froid de tot això??

Ramon ha dit...

Sigmund Freud diria:
"estan bojos aquests romans"