dimecres, 16 de gener del 2008

Gener costerut

L'escalada de preus al gener és únicament comparable a l'ascensió a l'Everest protagonitzada pel recentment desaparegut Edmund Percival Hillary (que no Clinton, però que si "climbing").
Sir Edmund, des d'aquest gener, s'ha instal·lat en un campament base a l'espera d'un senyal diví per pujar, sense necessitat d'oxigen, al regne dels cels.
Hillary va ser el primer a pujar l'Everest (i a baixar-lo) sense preguntar-li al sherpa en cap moment quant quedava per arribar. Com era el primer que hi pujava no sabia què hi podia trobar així que a la motxil·la s'hi va posar un frac per si allà dalt li preparaven una festa de benvinguda. En arribar al cim Hillary volia trucar a casa per dir que no arribaria a sopar però no va trobar cap cabina que funcionés amb targeta.
Caminar per l'Himalaia, per ell, al final es convertí en un passeig de diumenge per la tarda, i per això Hillary sempre tenia l'esperança de trobar una parada de xurros per poder berenar.
El poble nepalès en general i els sherpas en particular sempre el van tenir en consideració ja que en totes les expedicions Hillary era qui es carregava les motxil·les a l'esquena i duia el sherpa a coll i bè quan s'havia de creuar alguna zona humida.
I és llàstima que ens hagi deixat en un mes de gener perque segurament li hagués agradat fer l'ascensió pel costerut gener.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No el coneixia de res n'Hilari, però sembla bon paio,no?

Està de collons, només que jo l'hauria titulat "mala llet".

Ramon ha dit...

n'Hilari és un tio molt fred, o això diuen.

"Mala llet" dedicat a tu, doncs, que estàs a totes ;)